17u36

Verdachte steekpartij station Nekkerspoel aangehouden

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft een verdachte van de steekpartij van vorige maand in het station Mechelen-Nekkerspoel aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit de omgeving van Luik. Hij kreeg een enkelband. Het slachtoffer werd na de steekpartij naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht dat even later alweer verlaten.

Het incident vond plaats op zondagavond 24 oktober op de trein van Antwerpen naar Luik. Twee reizigers kregen het met elkaar aan de stok op de trein. Toen die stopte in het station Nekkerspoel, werd de hoog oplopende discussie verdergezet op het perron. Daar deelde 1 van de 2 een messteek uit. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Maar mocht dat al relatief snel na het incident verlaten.

Na onderzoek van de politie kwamen 2 mannen uit de omgeving van Luik in het vizier. Gisteren werden ze opgepakt en werd er een huiszoeking uitgevoerd. De twee hadden al een hele tijd ruzie met het slachtoffer, die escaleerde toen ze mekaar opnieuw zagen op de trein. Een van de 2 Luikenaars die gisteren is opgepakt, werd vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter. De verdachte kreeg een enkelband.