13u31

Verdachte van gewelddadige diefstal ook betrokken bij zware vechtpartij

De Politie Regio Turnhout heeft twee jongeren opgepakt die verdacht worden van een zware vechtpartij op het Tweetorentjesplein in Turnhout. Eén van hen werd afgelopen vrijdag, na een opsporingsbericht, opgepakt voor andere feiten. Toen bleek dat hij ook bij de vechtpartij betrokken was.

De politie verspreidde vorige vrijdag een opsporingsbericht van een jongeman die verdacht werd van overval op een 68-jarige man aan het Schildpad in Turnhout. De man werd hierbij zwaargewond. De dader ging er ook met zijn gsm vandoor. Het opsporingsbericht werd massaal gedeeld en leverde heel wat bruikbare tips op. Na amper enkele uren kon de verdachte al worden geïdentificeerd. De 19-jarige jongeman uit Turnhout werd verhoord en bekende de feiten.

Zware vechtpartij

De politie herkende de kerel ook als één van de twee verdachten van een zware vechtpartij op het Tweetorentjesplein in Turnhout, op vrijdag 10 juni. Twee mensen raakten daar toen ernstig gewond en één van hen liep zelfs een schedelbreuk op. Omwille van de ernst van de verwondingen heeft het parket de feiten intussen geherkwalificeerd van 'opzettelijke slagen en verwondingen' naar 'poging tot doodslag'. De 19-jarige verdachte pleegde die feiten samen met nog een minderjarige kompaan. Ook hij werd intussen opgepakt. 

De twee jongeren zijn afgelopen weekend voor de jeugd- en onderzoeksrechter verschenen. Voor de minderjarige verdachte werden jeugdbeschermingsmaatregelen opgelegd. De meerderjarige werd door de onderzoeksrechter onder elektronisch toezicht geplaatst.