9u14

Verdachten drugslab loods Schriek maand langer in cel

De twee mannen die eind vorige week werden opgepakt voor hun betrokkenheid bij een drugslab in een loods in de Schriekstraat in Schriek blijven nog een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Dat schrijft GVA. Een van de mannen houdt vol dat hij niets met de zaak te maken heeft.

Drugslab toevallig ontdekt

In de Heistse deelgemeente Schriek werd 6 mei, eerder toevallig, een chemisch drugslabo ontdekt in een loods achter een huis. Politie en gerecht vonden er niet alleen materiaal om de drugs te produceren, er werd ook 50 kilogram afgewerkte speed gevonden. Goed voor een straatwaarde van bijna 400 000 euro. Eén man, een Nederlander, was aanwezig op het moment van de inval en werd door de politie gearresteerd.

Enkele uren later pakte de politie ook de 51-jarige huurder van het huis en de loods op. Hij zou een deeltje van de loods hebben onderverhuurd aan de Nederlander. De vijftiger ontkent dat hij mee betrokken was bij het drugslab. De raadsman van de vijftiger zou gevraagd hebben om zijn cliënt in vrijheid te stellen, maar daar ging de raadkamer niet op in. De twee mannen blijven dus al zeker een maand langer in de cel.