6u45

Verkeersmaatregelen tot ten minste eind 2023 aan parking ’t Getouw

Vanaf maandagmiddag 6 februari gelden er aangepaste verkeersmaatregelen in de Molenstraat, Molenhoekstraat en op parking ’t Getouw in Mol. De aannemer van de renovatie- en uitbreidingswerken van lagere school De Rozenberg zal daar een werfzone inrichten. Aangezien de werfzone het voetpad inneemt, geldt de aangepaste verkeerssituatie ook voor de zwakke weggebruikers. Er wordt een circulatielus met eenrichtingsverkeer voorzien, die geldt tot ten minste eind 2023.

Extra verdieping

Lagere school de Rozenberg gaat stevig renoveren en uitbreiden. Het dak op het gebouw langs de Molenhoekstraat wordt weggehaald, zodat er een extra verdieping opgezet kan worden. Voor die werken moet de aannemer een afgebakende en niet-toegankelijke werfzone inrichten van 100 meter langs het gebouw. Die neemt dan ook een volledige rijstrook van de Molenstraat en het voetpad in. De zone blijft minstens tot het einde van dit jaar afgesloten.

Omleiding voor alle weggebruikers

Voor alle weggebruikers geldt er een omleiding. Voor de auto’s wordt er een circulatielus met eenrichtingsverkeer ingericht. De inkomende auto’s, die naar school Rozenberg of de achterliggende woonstraten rijden, moeten in de Molenstraat, ter hoogte van administratief centrum ’t Getouw, direct rechts de parking opdraaien. De laatste parkeerrij vormt een doorsteek naar de tweede parking. Langs de haag, tussen de parking en de Wandelweg, kunnen automobilisten verderrijden richting secundaire school Rozenberg. Wie in de achterliggende woonstraten moet zijn, kan rechts over het bruggetje rijden.

Auto’s die de parking dan weer willen verlaten, moeten het eenrichtingsverkeer volgen en rijden via de overblijvende rijstrook van de Molenstraat naar het kruispunt met de Rozenberg. Ook auto’s die uit de achterliggende woonstraten komen, moeten de circulatielus volgen.

Voor fietsers geldt dezelfde omleiding als voor de automobilisten. Zij volgen dus ook het eenrichtingsverkeer. 

Voetgangers moeten het voetpad aan de kant van de Molenhoekstraat gebruiken. Pas als ze de werfzone voorbij zijn, mogen ze opnieuw oversteken richting de schoolpoort. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV