16u42

Vernieuwing jaagpad aan rechteroever Beneden-Nete in Duffel

Een onderhoudsaannemer start op 5 augustus in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de vernieuwing van het jaagpad op de linkeroever van de Beneden-Nete. Het gaat om het stuk tussen de spoorwegbrug in Duffel en de Goorbosbeek op de grens met Sint-Katelijne-Waver. Zowel het wegdek als de betonboorden worden over een afstand van ongeveer 1,4 kilometer volledig vernieuwd.

Tijdens de werken is de Netedijk op de linkeroever niet toegankelijk voor alle jaagpadgebruikers. Zij moeten een omleiding volgen via de Beukendreef, Zandstraat, Liersesteenweg en de fietsostrade naast de spoorweg.
 

Rechteroever

De vernieuwing van het jaagpad op rechteroever tussen de Gemeentestraat in Duffel en de Ouderijstraat in Lier, die begin mei startte, zit intussen in de middenfase. De laatste betonboorden worden begin augustus gegoten en de fundering tussen de boorden wordt de week erop opgevuld. De aannemer is momenteel de taluds aan het aanwerken. Midden augustus start hij met asfalteren. Hij brengt eerst een onderlaag aan en daarna een toplaag. Het doel is de werken klaar te hebben voor het einde van de schoolvakantie.