3u38
De wereld vandaag

Versoepelingen in zicht: feestzalen De Vesten zien boekingen toenemen, maar ook veel twijfel

Domein De Vesten in Laakdal, onder meer uitbater van een groot feestzalencomplex, ziet de boekingen sinds de aangekondigde versoepelingen fors toenemen. Maar er zijn toch nog heel wat twijfelaars ook, die nog niet geloven in mondmaskervrije huwelijks of andere feesten in het najaar.

De Vesten opent in afwachting van de eerste feesten ook een zomerbar, helemaal in het thema van de Dakarrally. Zo kan het personeel al wat opwarmen voor wat vanaf augustus hopelijk weer kan. Dan zullen er opnieuw binnen feesten mogelijk zijn, met 250 personen. Maar of dat met of zonder mondmasker zal zijn, is nog niet duidelijk en dat houdt blijkbaar ook wat gasten tegen.

"We merken dat sinds de versoepelingen bekend zijn er op heel korte termijn, zelfs voor deze maand, nog kleine evenementen in gang worden gezet en mensen komen boeken", klinkt het. "Voor de zomer zelf merken we dat vanaf eind juli, begin augustus mensen nog durven afwachten. Er zijn er ook bij die het zekere voor onzekere nemen en toch veel focussen op het dansen en dat in vraag stellen. Die gaan toch wachten tot volgend jaar."