10u01

VIDEO: Burgemeester Walter Luyten: "Ravels wordt geen drugsgemeente"

Burgemeester Walter Luyten zegt dat de inwoners van Ravels zich geen zorgen moeten maken. De afgelopen weken gebeurden er in de gemeente meerdere criminele feiten die gelinkt zijn aan het drugsmilieu, dat zag u gisteren uitgebreid in RTV Vandaag. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de incidenten allemaal losstaan van mekaar en dat het dus om een toevallige samenloop van omstandigheden gaat.

Een drugsvangst van 4 ton cocaïne in een loods langs het kanaal, een schietpartij op de Grote Baan en een man die zwaar gefolterd achtergelaten wordt door een drugsbende. Het zijn drie ernstige criminele feiten die de afgelopen weken gebeuren in Ravels. Sommigen inwoners maken zich zorgen over hun veiligheid, maar de politie heeft het onder controle, zegt de burgemeester. 

Ravels grenst aan de Nederlanse grens en dat maakt de gemeente, willen of niet, kwetsbaarder voor het drugsmilieu. Toch is Ravels niet het nieuwe drugswalhalla van de Kempen, zegt de burgemeester. Het druggebruik of drugprobleem is er niet groter dan in andere steden of gemeenten en het bestuur zet sterk in op preventie. "We moeten daar niet onnozel over doen. We weten dat jongeren drugs gebruiken, maar we proberen als gemeente preventieve acties te doen samen met de jeugdraad, samen met het jeugdhuis, samen met verenigingen om jongeren de gevaren van drugs duidelijk te maken."