10u06

VIDEO: Fietsers krijgen applaus en geschenk

Het is een gekende traditie, de Nationale Applausdag van de Fietsersbond. In heel de regio staan teams langs de kant van de weg om fietsers te trakteren op een applaus. Ook in Heist-op-den-Berg. In de P. Van Roosbroecklaan kregen de passerende fietsers niet alleen een applaus, maar ook een kleine attentie om hun inspanningen te belonen.

In Herentals gaven vrijwilligers van de Fietsersbond, leerlingen en leerkrachten van basisschool (W)onderwijs samen applaus aan zo’n 400 fietsers tijdens de ochtendspits. Ze deden dat aan basisschool (W)Onderwijs net voor de start van de schooldag. Tientallen leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, leerkrachten en vrijwilligers toverden een stralende glimlach op het gezicht van alle fietsers die hier voorbij reden op weg naar school of het werk.

 

“Fietsers kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel”, zeggen ze bij de Fietsersbond. “Ze maken de wereld en zeker de drukke ochtendspits een stukje leefbaarder en plezanter. Daarom verdienen zij een applaus en een dikke dankjewel.” Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV en Fietsersbond