11u31

VIDEO: Heist wil gouden kruispunt gezelliger, veiliger en toegankelijker maken

Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg wil samen met de inwoners de inrichting van het ‘gouden kruispunt’ aan de voet van de berg herbekijken. De nadruk ligt hierbij op belevingskwaliteit gekoppeld aan bereikbaarheid, verkeersveiligheid en toegankelijkheid.

Het gouden kruispunt is een begrip bij elke Heistenaar. Het vijfarmige kruispunt verbindt de Leopoldlei, Bergstraat, Frans Coeckelbergsstraat, Bergop en Oude Godstraat met elkaar. Het is de belangrijkste verbindings- en ontmoetingsplek in het centrum van Heist-op-den-Berg. 

Naar aanleiding van geplande riolerings- en wegvernieuwingswerken in de Oude Godstraat en enkele aangrenzende zijstraten, wil het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg de inrichting en de bestemming van de Oude Godstraat en het gouden kruispunt onder de loep te nemen, samen met de inwoners.

3 thema’s

Het project werd ingedeeld in drie grote thema’s: Oude Godstraat met academie en cursuscentrum zet in op stappers en trappers, van gouden kruispunt naar gouden plein aan de voet van de berg en een betere centrumbeleving door een optimale centrumbereikbaarheid. Over elk thema wil het bestuur een aantal vragen voorleggen aan het brede publiek. De voorkeuren en de bedenkingen van alle betrokken partijen kunnen dan verwerkt worden in de verdere plannen.

Enquête

Alle informatie over het project vind je op www.heist-op-den-berg.be/gouden-kruispunt. Inwoners die mee willen denken over de drie thema’s kunnen zich inschrijven om op woensdag 22 maart vanaf 19.30 uur in De Sporthal mee rond de tafel te zitten. Tot 31 maart kan je ook een online enquête invullen.

Daarnaast is er in de inkomhal van de academie nog tot en met 31 maart een Open Huis. Bezoekers krijgen er meer uitleg over de thema’s van het project en ze kunnen er ook de enquête op papier invullen.

Foto: RTV