7u32

VIDEO: Verdachten voor gooien van molotovcocktails verschijnen voor raadkamer

De twee dertigers die afgelopen zondag gearresteerd werden in het onderzoek naar de aanslagen met molotovcocktails op het Mechelse gerechtsgebouw en het Huis van de Mechelaar zijn dinsdag voor de raadkamer in Mechelen verschenen. Hun advocaten hebben hen daar verdedigd. Eén van de verdachten blijft aangehouden, de andere betrokkene wordt onder elektronisch toezicht geplaatst.

Advocaat van één van de verdachten Ergün Top bevestigde dat het niet om een gerichte aanslag naar het gerechtshof of een andere dienst ging. Zijn confrater advocaat Frédéric Thiebaut ontkende bovendien dat er geen enkele link met het drugsmilieu te leggen valt.

Advocaat Ergün Top vertelde aan RTV dat zijn cliënt niet actief heeft deelgenomen aan de feiten, hij was er gewoon bij. Daarom heeft Top in de raadkamer gepleit voor elektronisch toezicht voor zijn cliënt. De raadkamer heeft dinsdagnamiddag laten weten dat de verdachte effectief een enkelband krijgt.

Meester Thiebaut zei aan onze journalist dat zijn cliënt zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. “Hij erkent dat hij dingen heeft gedaan die niet oké zijn.” Over de straf die hij gepleit heeft in de raadkamer liet Thiebaut zich niet uit. Zijn cliënt blijft nog een maand langer aangehouden. Binnen een maand verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer en dan zal er opnieuw beslist worden over zijn verdere aanhouding. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV