13u28

Vierde editie 'Boom zoekt grond' groot succes: in totaal 360 bomen verkocht

Vrijdagnamiddag 2 en zaterdagvoormiddag 3 december kunnen de Mechelaars die deelnemen aan de vierde editie van ‘Boom zoekt grond’ hun plantgoed ophalen in het oude stadsmagazijn van Mechelen. 175 Mechelaars kochten samen 360 bomen, 57 haagpakketten, 68 bijenbosjes en 53 vogelbosjes. Ook de vierde editie van ‘Boom zoekt grond’ is dus een succes te noemen. Samengeteld met de drie voorgaande edities kwamen er al meer dan 1500 extra bomen en 5 km haag in de tuinen van de Mechelaars te staan.

1 boom per Mechelaar

‘Boom zoekt grond’ past mooi binnen de vergroeningsplannen van het Mechelse stadsbestuur. Bovendien draagt het ook bij tot het doel dat het stadsbestuur tegen het einde van deze legislatuur gesteld heeft: 1 geplante boom per Mechelaar. Door ook de Mechelse tuinen erbij te betrekken, wordt Mechelen weer een stukje klimaatrobuuster, groener en mooier.

50.000 bomen

De gezamenlijke inspanning van de Mechelaars voor ‘Boom zoekt grond’ heeft duidelijk al zijn vruchten afgeworpen. Sinds 2019 zijn er al 2412 bomen geplant op het openbaar domein, en daar komen er nog eens 381 bij tijdens het volgende plantseizoen. Reken daar de aanplanting van nieuwe bossen bij, door natuurbeheerders maar ook particulieren, en dan zullen er na deze winter in totaal 50.000 nieuwe bomen geplant zijn.    

Foto: archiefbeeld