4u56
De wereld vandaag
dinsdag 5 juli
23°C
0 km

Viertal opgepakt voor woninginbraken Lier en Duffel

De lokale politie Lier kon zaterdag vier mensen oppakken voor diefstallen in woningen in Lier en Duffel. Het viertal werd eerder opgemerkt door een buurtbewoner op Tallaart en die verwittigde de politie.

Verdachte gedragingen

Zaterdagmiddag kreeg de lokale politie van Lier een melding van een buurtbewoner op Tallaart dat een personenwagen met vier inzittenden zich verdacht gedroegen. Twee verdachte personen werden ook opgemerkt rond een woning op Tallaart. Bij aankomst van de politie vluchtten de vier verdachten met hun wagen weg. Zij konden op de Liersebaan tegengehouden worden. In de wagen kon de politie een som geld terugvinden die net gestolen bleek uit de woning. Eerder die dag werd de auto ook opgemerkt in Duffel waar er ook een inbraak plaatsvond met dezelfde werkwijze. Een persoon bleef in de wagen en de anderen gingen afwisselend op verkenning en sloegen toe waar mogelijk is. 

De vier verdachten werden gearresteerd en hun wagen werd in beslag genomen. Twee mannen zonder verblijfplaats werden zondag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen. Deze besliste om hen verder aan te houden. De andere twee vrouwelijke en minderjarige verdachten zijn verschenen voor de jeugdrechter die de gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen heeft opgelegd.