18u19

Vijf bijkomende besmettingen na chirokamp Mol-Sluis

Er zijn nog 5 bijkomende besmettingen vastgesteld bij de deelnemers van het kamp van chiro Mol-Sluis. Dat brengt het totaal aantal besmettingen op 23. "De testen wijzen op de aanwezigheid van de deltavariant, wat de snelle verspreiding en de uitgesproken ziektesymptomen verklaart", klinkt het bij het Molse gemeentebestuur.

"De bijkomende positieve testen zijn enerzijds afkomstig uit de achtergebleven resultaten, anderzijds mensen die eerst negatief testten en toch ziektesymptomen ontwikkelden. Tijdens een tweede test bleek dat ze toch positief testten", aldus het gemeentebestuur. 

Het kamp, dat in Heist-op-den-Berg plaatsvond, werd begin deze week vroegtijdig stilgelegd nadat er een coronabesmetting werd vastgesteld. Daarop werden zowat alle 100 deelnemers aan het kamp getest. Uit die eerste testronde bleken de besmettingen overal verspreid te zitten, zowel bij de leden, de leiding als de kookploeg.

"Ten vroegste dinsdag 13 juli ondergaan alle deelnemers een tweede test. Minstens tot het resultaat van de tweede test gekend is, blijft iedereen – ook na een eerste negatieve test - in thuisquarantaine."