14u56

Vijf inbraken in bestelwagens in twee dagen tijd in Mechelen

In stad Mechelen werd er de afgelopen dagen vijf keer ingebroken in een bestelwagen. Daarbij werd telkens gereedschap gestolen. De politie verspreidt nu een reeks tips om diefstallen uit bestelwagens en andere voertuigen te voorkomen.

Preventietips

Om te vermijden dat nog meer eigenaars het slachtoffer worden van de inbraken deelt de politie een reeks tips. “Eerst en vooral is het belangrijk om goed te controleren of de bestelwagen slotvast is wanneer je hem achterlaat”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Let er ook op dat hij via een 'broekzakdruk' op de afstandsbediening niet opnieuw geopend wordt. Kijk eveneens na of alle raampjes gesloten zijn.”

“Het is aangeraden om je voertuig altijd op slot te doen. Ook al laat je het maar een korte tijd onbeheerd achter, bijvoorbeeld bij het in- en uitladen”, aldus Van de Sande. “Parkeer je bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Als je op een oprit parkeert, kan je de wagen best met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen een muur of poort plaatsen. Dat maakt het een stuk lastiger voor de dieven.”

Maar niet iedereen heeft een garage of een oprit. “Als je je parkeert op de openbare weg, kies dan voor een goed verlichte plaats”, klinkt het. “Parkeer bij voorkeur niet op een afgelegen plaats, maar kies voor een bewoonde omgeving met meer sociale controle. Laat ook liever geen kostbare werktuigen achter in de bestelwagen of blindeer je ramen zodat het materiaal zeker niet zichtbaar is.”