13u25

Vijf weekends hinder voor treinverkeer door werken tussen Mechelen en Schaarbeek

Tijdens de weekends van 15 januari tot en met 13 februari gaat spoornetbeheerder Infrabel verder met de vernieuwing van de bovenleiding, de seininrichting en de wisselverbindingen tussen Vilvoorde en Mechelen. Dat heeft een impact op het treinverkeer tussen Mechelen en Schaarbeek.

Tijdens de weekends van 15 en 16 en van 22 en 23 januari rijden er geen treinen tussen Mechelen en Schaarbeek. NMBS zet dan vervangbussen in. Deze stoppen aan de stations van Mechelen, Weerde, Eppegem, Vilvoorde en Schaarbeek. 
 
Tijdens het weekend van 29-30 januari is er geen treinverkeer tussen Londerzeel en Mechelen en tussen Willebroek en Mechelen. Op deze verbindingen rijden dan vervangbussen. 
 
Tijdens de weekends van 5 en 6 en van 12 en 13 februari rijden er geen treinen tussen Kontich-Lint en Vilvoorde en tussen Willebroek en Mechelen. Ook dan worden er vervangbussen ingezet. De IC-treinen tussen Antwerpen en Charleroi en tussen Antwerpen en Brussel worden tijdens deze weekends omgeleid en stoppen niet in Mechelen. Wie van en naar Mechelen wil, kan een andere trein nemen. De IC-treinen tussen Brussel-Zuid en Amsterdam stoppen niet in Brussels Airport-Zaventem en Mechelen. Deze treinen stoppen uitzonderlijk wel in Mechelen-Nekkerspoel.