23u34

Vlaams Belang wil actie tegen overlast aan station Puurs-Sint-Amands

Vlaams Belang Klein-Brabant heeft gisteren actie gevoerd tegen de volgens de partij toenemende overlast van hangjongeren aan het station in Puurs-Sint-Amands. "Er hangen al enige tijd bewakingscamera’s om de orde en veiligheid in kaart te brengen, maar met de beelden wordt door het bestuur in feite niks ondernomen, " zegt de partij.

Voor het Vlaams Belang Klein-Brabant moet er strenger opgetreden worden. "Het station is maar één van de locaties, zegt de Jorden Dewachter, de nieuwe secretaris van de afdeling.  "Ook op plaatsen als Kaardijk en aan de kapel in de Moerplas horen we meer en meer meldingen van mensen die te maken krijgen met overlast van hangjongeren”

"Er zijn genoeg incidenten bekend die gepaard gaan met spuwen, het naroepen of lastigvallen van mensen en vrouwen in het bijzonder, het aansteken van vuurwerk, maar ook regelrechte brandstichting zoals een tijdje terug met een bank in het Ruisbroekse Kaardijk is gebeurd.”, stelt Dewachter.

De bewakingscamera’s aan het station van Puurs-Sint-Amands, maken weinig indruk.  Volgens Vlaams Belang worden er aan de hand van de beelden weinig of geen boetes uitgedeeld.