2u50

Vlaamse overheid pompt 20 miljoen in nieuwbouw Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel zal de komende 2,5 jaar een grondige renovatie ondergaan. Het chirurgisch dagziekenhuis, het kinderziekenhuis en het klinisch labo zullen verhuizen naar een nieuwbouw. De zijvleugel waarin de afdelingen nu zitten, zal afgebroken worden. De Vlaamse Overheid investeert maar liefst 20 miljoen euro in de renovatie.

3 verdiepingen

Het bijgebouw aan de rechterkant van het ziekenhuis van Geel, dat jaren geleden gebouwd werd als tijdelijke oplossing, zal binnenkort weer verdwijnen. Het gebouw is ondertussen verouderd. De drie afdelingen die daar nu hun onderdak vinden zullen verhuizen naar een nieuwbouw.

Bovenop het bestaande E-blok, de zijvleugel die nu het revalidatiecentrum huisvest, zal het ziekenhuis drie bijkomende verdiepingen bouwen. Die bieden plaats aan een nieuw chirurgisch dagziekenhuis, een nieuw klinisch labo en ook een volledig nieuw kinderziekenhuis met de naam Planeet Goudgeel.

Chirurgisch centrum

Voor Ziekenhuis Geel is dit investeringsproject een belangrijke stap in zijn transformatie om tegen 2027 te ontwikkelen tot een essentieel chirurgisch centrum voor de Kempen. Zo zal het aantal endoscopische ruimtes en OK-zalen stijgen van 12 naar 18. Door dit bouwwerk zal Planeet Goudgeel een volledig nieuw kinderziekenhuis nu ook echt tot leven komen. Het concept van de nieuwe kinderafdeling is volledig bedacht op maat van de allerkleinste patiënten.

Tenslotte zal deze investering toelaten om heel wat nieuwe technieken een plaats te geven in Ziekenhuis Geel. Momenteel verwelkomt Cheese, een robot-butler, al de jonge patiënten op de kinderafdeling. De bijkomende middelen bieden ook ruimte voor verdere ontwikkelingen op vlak van robotchirurgie, VR, lichtbeleving en interactieve beeldschermen.