15u11

Voetbalclub RB Elzestraat krijgt 250.000 euro subsidie voor aanleg kunstgrasveld

Voetbalclub RB Elzestraat uit Sint-Katelijne-Waver start dit voorjaar met de aanleg van een kunstgrasveld. De club kan hiervoor rekenen op 250.000 euro subsidie van de gemeente, zo’n 60 % van de kostprijs.

"Momenteel tellen we 245 jeugdspelers, jongens en meisje. En we hebben 22 ploegen actief in competitie. Elke dag wordt er gevoetbald op onze terreinen. Dat heeft natuurlijk een impact op het gras." De aanleg van een kunstgrasveld zal daarom een enorme stap vooruit zijn.

Grasvelden minder belasten

“Door het kunstgrasveld maximaal te gebruiken als trainingsveld, belasten we onze twee grasvelden minder en blijven ze in optimale conditie. Bovendien leent kunstgras zich er zeer goed toe om technische vaardigheden onder de knie te krijgen. Tot slot ligt het er ook in de natte wintermaanden altijd perfect bespeelbaar bij”, zegt Van Calster.

Het kunstgrasveld komt naast het huidige B-terrein, op de plaats waar nu een terrein ligt dat alleen gebruikt wordt voor trainingen en wedstrijdjes van de jongste ploegen. “De werken starten in mei, na het huidige seizoen. Wanneer eind juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, nemen we het kunstgrasveld in gebruik."

Subsidie van 250.000 euro

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil haar sportclubs en sportende inwoners maximaal ondersteunen. Een club die een kunstgrasveld aanlegt, kan rekenen op een subsidie van 250.000 euro. 

Foto: Gemeente Sint-Katelijne-Waver