18u21

Voka Mechelen-Kempen niet blij met verplicht telewerken

Ondernemersorganisatie Voka Mechelen-Kempen is niet opgezet met de beslissing van het Overlegcomité om het telewerken opnieuw te verplichten. Dat er maatregelen nodig zijn om het virus terug te dringen, daar heeft Voka alle begrip voor. Maar telewerk verplichten is geen aanvaardbare maatregel, klinkt het.

Het overlegcomité besliste gisteren dat telewerken opnieuw verplicht is. Tot 12 december is telewerk verplicht voor vier dagen in de week. Daarna wordt dat drie dagen.

De helft van de bedrijven in de regio Mechelen en de Kempen heeft de productie of dienstverlening al moeten terugschroeven omdat ze onvoldoende personeel hebben of vinden, concludeert Voka uit een recente bevraging. "Zelfs een status-quo halen is voor een heel aantal bedrijven een uitdaging geworden. Door telewerk algemeen te verplichten raak je nog meer aan de continuïteit van een bedrijf", zei Tom Laveren gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen, eerder al.

"Onze bedrijven zijn 'covid safe' en moeten op die manier verder kunnen blijven werken. Bedrijven zetten al sterk in op preventieve maatregelen om het virus buiten de onderneming te houden. Met CO²-meters, ventilatie, beperkte bezetting en het gebruik van mondmaskers zijn de werkvloeren vandaag veilige plaatsen. Dat blijkt ook uit de cijfers: de besmettingen vinden nauwelijks plaats op de werkvloer."