1u17

Vooruit viert eerste 1 mei met eis voor 21% belasting voor multinationals

Voor Vooruit, het vroegere SP.a, is dit de eerste 1 mei maar net als vorig jaar zal de socialistische beweging de dag van de sociale verwezenlijkingen vieren zonder traditionele optocht. Die vindt in de Kempen meestal plaats in de traditioneel rode bastions Herentals, Mol en Turnhout. Maar ook Olen is altijd belangrijk geweest voor de socialisten met de koperfabriek van Umicore in Sint-Jozef-Olen. Vooruit zit in Olen trouwens nog altijd in het bestuur.

Wandeling door de cité om aandacht te vragen voor meer sociale rechtvaardigheid

In Sint-Jozef-Olen kwamen Vlaams parlementslid Hannes Anaf (foto) en een paar andere militanten ook van het ABVV en De Voorzorg samen voor een wandeling door de cité, de wijk met traditionele arbeiderswoningen die er rond de koperfabriek werd opgetrokken.

Actueel is de vraag van Vooruit, dat mee in de federale regering zit, naar een rechtvaardige loonsverhoging voor wie in coronatijd hard gewerkt heeft in sectoren die precies door corona goede resultaten hebben behaald zoals de farma en de distributie. Ook een minimumbelasting voor multinationals zoals techgiganten behoort tot het eisenpakket net als de creatie van jobs die de oplossing zijn voor mensen om uit de armoede te geraken.

Hannes Anaf is zondagochtend ook te gast in Standpunt op RTV met Ronny Daelman.