0u41

Vrije inloopmomenten in Turnhout en Ravels voor laatste vaccinaties

Seizoensarbeiders, allochtonen en niet-geregistreerde buitenlanders. Bij die doelgroepen is er nog winst te boeken om de vaccinatiegraad in de zone Kempenland, dat zijn 10 gemeenten in de Noorderkempen,omhoog te krijgen. In de eerstelijnszone is 73 procent volledig gevaccineerd maar dat is laagste vaccinatiegraad in de Kempen. Met vrije inloopmomenten en mobiele vaccinaties doet de zone nog een laatste inspanning.

Inloopdag Turnhout

Zo kan je vandaag in Turnhout terecht om je te laten vaccineren tijdens een van de vrije  inloopmomenten van het vaccinatiecentrum. Zo willen ze iedereen de kans geven die eerder nog twijfelden en aan alle mensen die niet eerder konden gaan, bijvoorbeeld door een buitenlandse reis.Zij hoeven dan niet meer te wachten op een uitnodiging maar kunnen gewoon langsgaan in het vaccinatiecentrum. Mensen die niet mobiel zijn of zich comfortabeler voelen in hun eigen buurt, kunnen binnenlopen in de mobiele post. Ook mensen van buiten de beoogde wijken zijn daar trouwens welkom, de deuren staan open voor iedereen vanaf 12 jaar. Vandaag van 15 tot 20 uur in de Zierenbosstraat in Turnhout. 

Ook een inloopdag in Ravels

En ook in Ravelse deelgemeente Weelde is er vandaag zo een inloopdag. Van 10 tot 16 uur kan men in het vaccinatiecentrum aan Geeneinde 54 langskomen om zich te laten vaccineren. Je hebt de keuze tussen een vaccinatie met het Johnson & Johnson (J&J) vaccin of Pfizer. Kies je voor het Pfizervaccin, hou er dan rekening mee dat je 3 weken later moet terugkomen voor een tweede prik. Kreeg je een uitnodiging voor een ander vaccin en wil je toch liever het J&J-vaccin? Loop dan ook binnen. 

Kreeg je al een eerste prik met Pfizer of AstraZeneca, dan kom je niet in aanmerking. In dat geval moet je wachten op het moment van je tweede prik. Een tweede prik kan je niet vervangen door een ander vaccin. Jongeren tussen 12 en 17 jaar kunnen enkel een Pfizervaccin krijgen.