20u01

Wagen crasht tegen gevel in Laakdal

In Laakdal is bij een zeer zwaar ongeval een auto tegen een gevel gereden. De bestuurder, een 35-jarige man uit Herselt, werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd.

Op de Grote Steenweg in Veerle verloor omstreeks 20.35 uur de 35-jarige bestuurder de controle over de wagen. De wagen ramde eerst een verlichtingspaal die afknakte en ruim 50 meter verderop belandde.

Het voertuig kwam daarna in een diepe gracht terecht en knalde tegen een stenen duiker. Ten slotte werd de wagen verder weggeslingerd en daarbij vloog de auto tegen een woning. Een stuk uit de gevel van het huis werd weggeslagen.

Lees hieronder verder 

En nog stopte de auto niet, want hij vloog verder door de tuin om uiteindelijk boven op een haag en een verkeersbord tot stilstand te komen. De woning raakte beschadigd, maar moest niet worden gestut

De bestuurder werd uit zijn wagen geslingerd en is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

(Foto's: Peter Vanderveken)