17u36

Warenhuisdieven opgepakt in Mechelen

De politie Mechelen-Willbroek heeft dinsdag twee mannen van Georgische nationaliteit opgepakt. Ze worden verdacht van diefstallen in warenhuizen in Mechelen en Bonheiden.

Een patrouilleploeg merkte dinsdag rond 15.15 uur een wagen met Nederlandse nummerplaat op in de Nekkerspoelstraat. De bestuurder en een passagier kwamen uit een warenhuis en reden verder richting Bonheiden. Daar gingen ze, elk apart, opnieuw een warenhuisvan dezelfde keten binnen. Toen ze weer buiten kwamen, werden ze door de politie gecontroleerd. 

De mannen gaven een onsamenhangend verhaal over hun verblijf in de regio. Zowel in de kledij van de mannen als in hun auto werden cosmetica- en toiletproducten aangetroffen waarop het veiligheidslabel nog was bevestigd of waarvoor ze geen aankoopbewijs konden voorleggen. De aangetroffen producten uit de zaak in Mechelen hebben samen een waarde van 1.021 euro. 

Beide mannen worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Eén van hen is in Nederland gekend voor eerder gepleegde feiten. Beiden verblijven illegaal in ons land.