18u02

Wateroverlast in Lier en Herentals

De hevige stortbuien bereikten rond 20 uur vanavond ook onze regio. De steden Lier en Herentals zagen alvast straten blank komen te staan.

Lispersteenweg onder water

In Lier viel het water met bakken tegelijk uit de lucht en dat zette ondermeer de Lispersteenweg blank. Het ergst was het aan het stadion en café Wimbledon. De garage van de plaatselijke frituur (zie foto) liep onder water. Verkeer kon er niet door. Het water liep binnen in huizen en garages en de riolen konden het water niet slikken. Bewoners klagen over een probleem dat terug is.

Bij nogal wat mensen kwam het water ook omhoog in het toilet. Na anderhalf uur trok het water weg. Ook de spoeddienst van het Heilig Hartziekenhuis was even in staat van alarm omdat ook daar het water binnenkwam.

Ook de buurgemeenten zoals Nijlen, waar ondermeer de Stationssteenweg, Kreitenberg, het kruispunt aan de kerk in het centrum en de Albertkanaalstraat blank stonden, Ranst en Zandhoven deelden in de buien. Ze vallen allemaal onder dezelfde brandweerzone Rivierenland.

Herentals en Herenthout zien industriezone onderlopen

In Herentals en Herenthout moest de industriezone Klein Gent het ontgelden. Ook de Herenthoutseweg stond blank onder een brug. De wegen overstroomden en verkeer kon er moeilijk door. De bus geraakte er ook maar amper door. Aan het tunneltje onder de sporen dat erg laag gelegen is, stond het water vrij hoog.

FOTO'S Kempen: Peter Vanderveken

FOTO: Seppe Van Rooy