4u34

Werken aan Grote Steenweg en Grote Puttingbaan in Nijlen

Vanaf maandag 13 februari tot en met 3 maart zijn er werken op de Grote Steenweg en de Grote Puttingbaan in Nijlen. Op de Grote Steenweg, vanaf het kruispunt met de Hoenderstraat tot en met het kruispunt met de Grote Puttingbaan, wordt er gewerkt aan het fietspad. In de Grote Puttingbaan, vanaf het kruispunt met de Grote Steenweg tot het kruispunt met de Heidestraat, wordt dan weer een rijplaat voor fietsers voorzien. In beide straten geldt een aangepaste verkeerssituatie.

Noodfietspad op Grote Steenweg

Op de Grote Steenweg wordt tijdens de werken een noodfietspad op de rijbaan voorzien, zodat fietsers geen omleiding hoeven te volgen. Ook het gemotoriseerd verkeer kan de Grote Steenweg blijven gebruiken. Maar er worden wel tijdelijke verkeerslichten geplaatst, net voor de Hoenderstraat; in de Hoenderstraat en net voorbij het kruispunt met de Grote Puttingbaan, om het wisselend verkeer te regelen. Bovendien mag je er niet sneller dan 50 km/uur rijden.

Ook in de Hoenderstraat zelf wordt nog gewerkt. Daar is eerst de linkerkant van de straat, en daarna de rechterkant aan de beurt. De straat wordt daarvoor niet afgesloten.

Gedeelte Grote Puttingbaan afgesloten

In de Grote Puttingbaan wordt dan weer een rijplaat voorzien voor fietsers en daarom wordt een gedeelte afgesloten voor al het verkeer, behalve fietsers. Het gaat om het stuk vanaf het kruispunt Grote Steenweg met Grote Puttingbaan tot het kruispunt Grote Puttingbaan met de Heidestraat. De omleiding gaat langs de Grote Steenweg, Smoutmolendreef en Grote Puttingbaan.

Foto: Lokaal bestuur Nijlen