Westerlo bekert veder na zege bij FC Luik

maa 6 Sep 2021
Ook Westerlo heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De Kemphanen gingen zondag winnen met 1-3 op het veld van FC Luik. Met 2 doelpunten was het opnieuw Tuur Dierckx de uitblinker bij Westerlo.

De wedstrijd begon nochtans slecht voor Westerlo. Want na 24 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Mouchamps. Toch konden de Kemphanen met een voorsprong de rust in. Kyan Vaesen bracht geel-blauw op gelijke hoogte en op slag van rust ging de bal op de stip. Tuur Dierckx twijfelde niet en knalde de Kemphanen op voorsprong.

In de tweede helft ging het er pottig aan toe en moest de scheidsrechter regelmatig geel trekken. De beste kansen waren voor Westerlo, maar het duurde tot de blessuretijd voor de buit helemaal binnen was. Opnieuw was het Tuur Dierckx die zijn ploeg op sleeptouw nam: 1-3 en Westerlo gaat mee de trommel in met de eersteklassers.