Westerlo-KV Mechelen 2-0: Vaesen doet Foster al snel vergeten

zat 28 Jan 2023
Westerlo heeft op eigen veld de derby tegen KV Mechelen met 2-0 gewonnen. Kyan Vaesen zorgde voor beide doelpunten. En daarmee is onmiddellijk de vraag beantwoord wie voor de goals moet zorgen in het Kuipje na de recordtransfer van Lyle Foster.

Westerlo begon furieus aan de wedstrijd en KV Mechelen had niet onmiddellijk een antwoord. Ter verdediging van de Kakkers geldt wel dat ze enkele belangrijke spelers moesten missen en dat coach Defour niet op de bank mocht zitten door een schorsing.

Na iets meer dan 20 minuten spelen leidde de sterke start van Westerlo in een doelpunt van Vaesen. Na dat doelpunt kwam Mechelen beter in de wedstrijd. Het werd ook een stevige match. Chadli moest nog voor rust naar de kant met een blessure.

Net voor het uur verdubbelde Westerlo de score. Weer was het  Vaesen, de vervanger van Foster, die zijn werk prima deed en een hoekschop in doel verwerkte. 2-0. In tegenstelling tot de heenwedstrijd liet Westerlo zich niet verrassen door een sterke comeback van KV Mechelen. En toen een kwartier voor tijd KV Mechelen met 10 man verder moest, door een rode kaart voor Lavalée was het helemaal gespeeld.

Zo won Westerlo de derby met 2-0 en blijft het mooi meedoen in de subtop. Bovendien heeft het nog altijd scorende spitsen, ook na het vertrek van Foster. KV Mechelen blijft dan weer een lastig seizoen kennen.