19u58

Wielrenner Cedric Beullens maakt overstap naar Lotto-Soudal

Transfernieuws uit het wielrennen. Want Cedric Beullens stapt over naar Lotto-Soudal. De 24-jarige renner uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver tekent voor 2 jaar bij de Belgische WorldTour-ploeg. Beullens komt over van Sport Vlaanderen - Baloise.

Beullens toonde zich het afgelopen jaar met enkele knappe ereplaatsen in de onder de Omloop Het Nieuwsblad en Eschborn-Frankfurt. Dat is ook Lotto-Soudal niet ontgaan en dus wordt Beullens volgend jaar ploegmaat van onder meer Caleb Ewan, Victor Campenaerts en Philippe Gilbert.

"Nog niet doorgedrongen"

“Eerlijk gezegd is het nog niet volledig doorgedrongen dat ik volgend seizoen de kleuren van Lotto Soudal zal verdedigen, maar uiteraard ben ik enorm blij met deze transfer!”, zegt Cedric Beullens. “Na twee mooie jaren bij Sport Vlaanderen – Baloise is dit de goede stap in mijn carrière om mezelf verder te ontwikkelen."

"Waarom de keuze voor Lotto Soudal? Het Belgische team heeft een mooi project, een goede omkadering en ik zal er omringd zijn door heel wat jongeren en ervaren renners. Daarnaast krijg ik de kans mijn steentje bij te dragen tijdens de voorjaarsklassiekers, waarin ik echt verder wil evolueren. Ik ben verliefd op de sfeer en charme van de Vlaamse klassiekers.”