3u24

Wout van Aert 2de in Imola Italië

Wout van Aert heeft vandaag een mooie kroon op ze nu al schitterende seizoen op de weg gezet. Na zilver in het WK tijdrijden vrijdag, mikte hij opnieuw op het goud maar het werd weer zilver. Alaphilippe werd wereldkampioen door op het juiste moment te ontsnappen maar het had net zo goed van Aert kunnen zijn.

De Vlaming geloofde in de kansen van van Aert maar internationale wielerjournalisten noemen toch ook veel andere renners nog voor van Aert. Zelf gokte hij op zijn ervaring op de cols in de Ronde van Frankrijk want ook vandaag moest er toch stevig geklommen worden. Maar dat gold ook voor Fransman Julian Alaphilippe.

In het parochiecentrum in zijn thuishaven Lille (zie foto) volgden ze vandaag ook de WK-rit. Hier begon het voor Wout allemaal in het veldrijden en kreeg hij de smaak van de winst in februari weer te pakken.

Zijn ouders en zijn zwangere vrouw Sarah zijn ook in Imola om Wout optimaal te steunen en nu net als vrijdag een beetje te troosten want Wout had zijn zinnen op goud gezet. 

Maar eerlijk is eerlijk, 2 keer zilver op een WK in het tijdrijden en op de weg is een schitterend resultaat en dat zal Wout naderhand ook wel beseffen.