7u14

Wout van Aert blikt vooruit op Tour: "Met geel in het hoofd"

Je zou het bijna vergeten door het EK voetbal, maar zaterdag start in Brest ook de Ronde van Frankrijk. En dan kijken wij uiteraard vol verwachting uit naar de prestaties van Wout van Aert. De Herentalsenaar hoopt zijn Belgische driekleur meteen te showen en zit ook met de gele trui in zijn hoofd. "Geel is de droom van elke renner, ergens zit het dus wel in mijn hoofd."

Zijn zege op het BK afgelopen zondag, nam heel wat twijfels weg bij van Aert. Twijfels die er waren na zijn blindedarmoperatie. Maar dat hij toch naar de Belgische titel snelde gaf vooral een mentale boost, vertelde hij vanmorgen op een druk bijgewoonde online persconferentie van zijn ploeg Jumbo-Visma.

In het openingsweekend liggen er al meteen kansen voor van Aert. Want zowel zaterdag als zondag trekt het peloton door het Bretoense heuvellandschap en ligt de finish op een pittig maar niet te lang klimmetje. Ideaal voor punchers als de Herentalsenaar, maar ook Van der Poel en Alaphilippe. Daar kan van Aert al meedoen voor ritwinst en bonificatieseconden.

"Als je goed bent in de eerste races, zal je ook automatisch dicht staan in het klassement", aldus van Aert. "Die eerste ritten zijn voor de punchers én de klassementsmannen. Het tempo zal meteen hoog liggen. Timing zal essentieel zijn. Aan de meet wordt het een survival of the fittest."

Op dag 5 staat een tijdrit op het programma waar hij zijn gele droom nog kracht kan bijzetten.