3u28
De wereld vandaag
zaterdag 28 mei
17°C
0 km

Wout van Aert heer en meester in 'zijn' Herentals

Wout van Aert heeft vanmiddag de veldrit in Herentals gewonnen. De Belgische kampioen duldde de tegenstand hooguit anderhalve ronde in zijn buurt alvorens aan een indrukwekkende solo te beginnen. Van Aert reed de rest op meer dan één minuut. Toon Aerts uit Rijkevorsel werd 3de en is zo goed als zeker van eindwinst in de X²O Trofee.

Aan parcourskennis geen gebrek bij Van Aert vanmiddag. De alleskunner woont in vogelvlucht op amper één kilometer van het parcours in het Netepark. Ook zonder publiek maakte de Herentalsenaar er een show van. Na een goeie start duldde Van Aert Toon Aerts en Tom Pidcock nog een ronde in zijn buurt. Maar in ronde 2 draaide hij de gashendel open en draaide die pas op het einde van de cross weer dicht. Van Aert reed alleen maar verder weg van eerste achtervolgers Pidcock en Aerts. Aan de meet was de voorsprong meer dan één minuut.

Toon Aerts moest Pidcock laten rijden voor de tweede plaats maar mocht als derde mee het podium op. De crosser uit Rijkevorsel deed wel een uitstekende zaak in de X²O Trofee. Want naaste achtervolger Eli Iserbyt deed vandaag geen moeite voor het klassement en eindigde op 2,5 minuut van Aerts. Met nog 3 crossen te gaan, onder meer in Lille, lijkt de eindwinst (zonder ongelukken) binnen. Toon Aerts heeft nu een voorsprong van meer dan 4 minuten.

Jens Adams uit Minderhout werd zesde. Laurens Sweeck uit Schriek gaf op met rugklachten, hij wilde geen risico's nemen met het oog op het BK van komende zondag. Al is de vraag wie deze Wout van Aert daar iets in de weg kan leggen.

Herentalse cross op RTV

Voor een uitgebreid verslag van de cross zelf, reacties van de mannen en de vrouwen en Wout van Aert over zijn "Kristallen Fiets" zit u straks goed in RTV-Vandaag.