0u03
De wereld vandaag

Wout van Aert kent zijn ploegmakkers voor WK wielrennen

Herentalsenaar Wout van Aert weet welke landgenoten hem zullen bijstaan in zijn zoektocht naar de wereldtitel later deze maand in Leuven. De absolute kopman van de Belgische ploeg krijgt onder meer Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Victor Campenaerts en Yves Lampaert mee.

Dat de Belgische kampioen en vice-Olympisch kampioen de enige kopman wordt in Leuven, was al lang bekend. De resultaten van de Herentalsenaar zijn dan ook indrukwekkend. Op het WK, dat start in Antwerpen en via Mechelen naar Leuven trekt, krijgt Van Aert ook een parcours dat hem moet liggen. De andere 7 Belgen in de selectie zullen hem vooral moeten beschermen en zorgen dat de Kempenaar in een ideale positie de finale kan ingaan.

Die 7 andere Belgen zijn Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Yves Lampaert, Tim Declercq, Victor Campenaerts, Dylan Teuns en Tiesj Benoot.

Valerie Demey bij de vrouwen

Bij de mannen elite rust alle hoop op de regenboogtrui dus op de schouders van een Kempenaar, in de andere categorieën is dat niet het geval. Want verder is het met een vergrootglas zoeken naar regiogenoten.

Bij de vrouwen mag Valerie Demey uit Dessel zich opmaken voor een WK in eigen land. Voor Demey is vermoedelijk een rol in dienst van kopvrouw Lotte Kopecky, die ook met ambitie naar het WK trekt, weggelegd. Ze is ook reserve voor de Mixed Team Relay.

Foto: Wout van Aert op het podium van het BK in juni met rechts naast hem Remco Evenepoel.