22u41

Wout van Aert mist rentree niet en is 3de in Kortrijk, Cant mee naar Tabor

Het was een spannende veldrit voor de X2O-trofee om naar te kijken in Kortrijk met een langdurige ontsnapping van Michael van Thourenhout die halfweg toch zijn vlucht de mist zag ingaan door een lekke band, anders had het wedstrijdverloop er misschien nog anders uitgezien.

Overname zonder mededogen maar Iserbyt bijt van zich af

Van Aert zat dan al een tijdje in een groep van 4 met Iserbyt, Van der Haar en van Kessel. Hij bolde rustig mee tot hij op een recht stuk naar voren schoot en de lead nam. Dat was buiten Ely Iserbyt gerekend die wil bewijzen dat hij Van Aert aankan en veel progressie heeft gemaakt. Iserbyt was weg en bleef weg en ook Van der Haar nam nog afstand van van Aert die ook nog lek reed.

 

Eerste dus Iserbyt voor Van der Haar en een mooie derde plaats voor van Aert die naar meer smaakt voor morgen in het Tsjechische Tabor. Amper te geloven dat het wegseizoen van Wout nog maar een paar weken achter ons ligt.

Voor Aerts die achtste werd en Sweeck die 9de finishte, was het de hele tijd achtervolgen in de achterhoede.

Select clubje naar Wereldbekerwedstrijd in Tabor

Wout van Aert, Toon Aerts, Laurens Sweeck en Daan Soete zijn 4 van de renners die intussen al zijn aangekomen met een vliegtuigje in Tabor. Dat bespaart hen een lange autorit in dit eerste dubbele crossweekend. Ook Sanne Cant (foto) vloog mee vanop het vliegveld van Wevelgem. Zij was de enige vrouw aan boord en zal morgen voluit gaan om haar 8ste plaats van vandaag in Kortrijk te overtreffen.