15u02

Wout van Aert voorbij gesneld door landgenoot Lampaert

Superfavoriet Wout van Aert is er niet in geslaagd om de proloog van de Ronde van Frankrijk te winnen. Het zag er lange tijd goed uit voor de Kempenaar. Maar landgenoot Yves Lampaert was uiteindelijk nog 5 seconden sneller in de straten van de Deense hoofdstad Kopenhagen waar de 'Grand Départ' was.

Van Aert zette de snelste tijd neer van de superfavorieten. Hij vertrok tussen wereldkampioen tijdrijden Ganna en de Tourwinnaar van vorig jaar Pogacar. Toen hij de snelste was van dit elite-groepje leek hij op weg naar winst en dus naar de gele trui.

'Grand Monsieur'

Maar dan moest Yves Lampaert nog komen. En uiteindelijk deed hij dus nog een paar seconden af van de best-tijd van van Aert.

Het moet gezegd dat Yves Lampaert in iets drogere, en dus betere, omstandigheden zijn tijdrit afwerkte. Maar daar zocht van Aert geen excuses achter. Hij toonde zich een grote meneer in het verlies en feliciteerde Yves Lampaert met de overwinning.

Zijn eerste doel, onmiddellijk geel pakken in de openingsrit, is helaas voor de Kempense renner niet gelukt. Maar het uiteindelijke doel blijft zijn ploeggenoten voor het algemeen klassement helpen. En zelf met de groene trui, van beste spurter, op de Champs-Elysées staan in Parijs. Of dat lukt, weten we over drie weken.

 

Foto: archiefbeeld