22u37

Wzc Hof van Egmont reageert snel op eerste besmettingen

Het woonzorgcentrum Hof van Egmont in Mechelen heeft een Covid-afdeling opgestart. Dat gebeurde nadat acht bewoners en drie medewerkers positief testten op corona. De besmette bewoners verhuizen naar het deel van het wzc aan het centrum voor dagverzorging. Het gaat om de eerste besmettingen in het wzc sinds het uitbreken van de coronapandemie.

Beperkt bezoek blijft toegelaten in het Woonzorgcentrum Hof van Egmont. Bezoekers van de niet-betrokken afdelingen kunnen langskomen, mits het strikt opvolgen van de beschermingsmaatregelen. De bewoners van de COVID-afdeling kunnen bezoek krijgen op voorwaarde dat het bezoek alle beschermingskledij gebruikt die nodig is.

Dagcentrum gesloten

Vorige week moest het centrum voor dagopvang Hanswijk al sluiten omwille van een besmetting bij enkele gebruikers en enkele medewerkers. Nu sluit ook het centrum voor dagverzorging Hof van Egmont uit voorzorg en zodat de Covid-afdeling voldoende krijgt. Beide centra voor dagverzorging zijn voorlopig dicht tot en met 23 oktober. De gebruikers krijgen  maaltijden aan huis.