14u22

XL-prikdagen in vaccinatiecentrum Mechelen-SKW

Het vaccinatiecentrum Mechelen-SKW lanceert een opvallende oproep. Om de XL-prikdagen komende week tussen 3 en 7 januari helemaal op te vullen, heeft het vaccinatiecentrum iedereen die daarvoor in aanmerking komt in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver uitgenodigd voor een boostervaccin. Concreet gaat dit over alle burgers die hun Pfizer of AstraZeneca vaccin minstens 4 maanden geleden of hun Janssen-vaccin minstens 2 maanden geleden kregen.

Klok rond vaccineren, snel afspraak boeken

Het doel van de XL-prikdagen is om de opmars van de omikronvariant van het coronavirus te stuiten. Daarom wordt er deze week al op 2 dagen de klok rond gevaccineerd en ook volgende week gaan ze 12 uur per dag non-stop vaccineren. Om alle beschikbare slots ingevuld te krijgen en het maximaal aantal boostervaccins te zetten, roepen ze alle inwoners op om zodra ze hun uitnodiging hebben ontvangen, ook een afspraak in te boeken. Zo vermijden ze dat er kostbare tijd verloren gaat.

Uitnodiging niet op tijd door feestdagen

Omwille van de eindejaarsperiode is het echter mogelijk dat de mensen die hun uitnodiging via de post ontvangen, deze niet op tijd krijgen voor de XL-prikdagen van volgende week. Om daarop te anticiperen kan iedereen die zich wil laten vaccineren* contact opnemen met het callcenter op 0800 12 821. Op die manier zal het mogelijk zijn om een afspraak in te plannen op één van de XL-prikdagen.

Het is uiteraard mogelijk dat er bij het callcenter een wachtrij ontstaat, ze vragen echter om dan even geduld te hebben. De medewerkers doen er alles aan op iedereen zo snel als mogelijk te helpen. Het callcenter is op alle weekdagen bereikbaar tussen 10u en 18u (op vaccinatiedagen tot 19u). Op vrijdag 31/12, zaterdag 1/1 en zondag 2/1 zal het callcenter gesloten zijn.

Op reservelijst laten zetten

Om last minute vrijgekomen plaatsen op te vullen blijft het vaccinatiecentrum iedereen ook oproepen om zich te registreren op de lokale reservelijst van de Stad Mechelen of de Gemeente Sint-Katelijne-Waver. Deze reservelijst is heel flexibel en laat toe om de dag zelf nog mensen uit te nodigen en zo efficiënt te anticiperen op vrijgekomen plaatsen.

* alle burgers die hun Pfizer of AstraZeneca vaccin minstens 4 maanden geleden kregen of hun Janssen -vaccin minstens 2 maanden geleden kregen, komen in aanmerking