7u49

Zaterdag opnieuw wekelijkse rommelmarkt in Geel

Na een coronapauze van bijna anderhalf jaar, komt er vanaf zaterdag opnieuw een wekelijkse rommelmarkt in Geel. Andere gemeenten zoals Turnhout laten hun rommelmarkt al langer opnieuw toe. Omdat de terrassen groter zijn sinds corona, verhuist de groentenmarkt naar de parking van het stadhuis.

De rommelmarkt vindt vanaf aanstaande zaterdag dan opnieuw elke week plaats op de Geelse Markt en Havermarkt van 7.30 tot 13 uur.  Standhouders hoeven zich voorlopig nog niet verplicht in te schrijven voor een plaats. Op de rommelmarkt gelden enkele coronaregels voor zowel standhouders als bezoekers. Ook het verkeersreglement tijdens de zaterdagmarkt is aangepast.

Markt en Havermarkt

De groentemarkt verhuist naar de parking van het stadhuis. Zo kan de rommelmarkt op Markt en Havermarkt plaatsvinden, rekening houdend met de uitgebreide terrassen van de horeca. Hiervoor werd een aangepast marktplan opgemaakt. 

De groentemarkt en rommelmarkt vinden gelijktijdig plaats van 7.30 uur tot 13 uur.  Je mag de markt bezoeken in een groep van maximum acht personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Een eenrichtingsplan met afzonderlijke in- en uitgangen is niet langer van toepassing. 

(Foto's: In andere gemeenten en steden zijn de rommelmarkten al opnieuw opgestart)