2u40
De wereld vandaag
dinsdag 25 januari
4°C
0 km

Zes jongeren bestelen 15-jarige jongen op klaarlichte dag

Afgelopen maandag is een 15-jarige jongen door 6 jongeren op geweldadige wijze bestolen in het centrum van Lier. De jongen raakte daarbij gewond. De daders konden dankzij camerabeelden opgespoord worden: 1 van hen bleek 18 en dus meerderjarig, hij zit in de gevangenis. Drie andere jongeren zijn in een jeugdinstelling geplaatst.

De politie van Lier kreeg afgelopen maandag een melding van een zware vechtpartij in het centrum van de stad op klaarlichte dag. Bij aankomst troffen de agenten enkel een 15-jarige jongen aan. Hij was hardhandig aangepakt door enkele andere jongeren die ervan door gingen met de gsm, airpods en sigartten van de jongen. Het slachtoffer hield verschillende verwondingen over aan het incident en kon enkele dagen niet naar school.

"Mede dankzij de camerabeelden werden de daders zeer snel geïdentificeerd", zegt  politiewoordvoerder Magalie Derboven. "Diezelfde dag nog kon de politie alle 6 verdachten arresteren. Er vonden tijdens het onderzoek een aantal huiszoekingen plaats waarbij een machete, munitie voor een alarmpistool en 7 gram hasj met verkoop attributen werd teruggevonden."

Eén van de daderss bleek 18 en dus meerderjarig, hij werd voor de onderzoeksrechter geleid. Die stuurde de jongeman naar de gevangenis. Drie andere mededaders werden door de jeugdrechter naar een gesloten jeugdinstelling in Mol en Everberg gestuurd. Een andere verdachte kreeg voorwaarden opgelegd. De zesde verdachte mocht beschikken.