6u52
donderdag 9 februari
4°C
42 km

Zwaar transport niet in orde: 1450 euro boete

Tijdens een controleactie op zwaar vervoer heeft de politie van de zone Mechelen-Willebroek gisteren een uitzonderlijk transport zware boetes opgelegd omdat het transport niet volgens de regels verliep.

Het transport van maar liefst 48 ton en bijna 17 meter lang reed niet op de voorgeschreven reisweg en werd ook niet begeleid door begeleidingsvoertuigen. De bestuurder had zijn reisweg ook niet verkend. Alle overtredingen samen leverden de bestuurder een boete van in totaal 1450 euro op.

In totaal werden tijdens de actie 6 voertuigen grondig gecontroleerd, de helft daarvan was niet orde. Zo was ook de aanhangwagen van een tractor tot boven de wanden geladen met grond en kon die eraf vallen. De bestuurder kreeg een boete van 116 euro en moest rechtsomkeer maken naar het bedrijventerrein waar hij vertrokken was.

Tot slot was ook een lichte vrachtwagen meer dan 3000 kilogram overladen. De chauffeur kon ook enkel een rood keuringsbewijs met de vermelding 'INTERDIT A LA CIRCULATION' voorleggen. Daarmee mocht hij uiteraard de weg niet mee op. Ook aan de vrachtwagen zelf waren meerdere defecten. Het voertuig moest getakeld worden en de betrokkene moet zich bij de politierechter verantwoorden.