12u14

Zwangere vrouw valt stomdronken partner aan met mes: 1 jaar cel geëist

Een vrouw uit Grobbendonk die haar partner had aangevallen met een mes moest vandaag voor de rechter verschijnen. De vrouw van 32 met een zwaar drugsverleden kreeg 3 maanden geleden te horen dat ze zwanger was. Later op de avond moest de politie langskomen. De zwangere vrouw bleek stomdronken en agressief. Meer zelfs tijdens een ruzie had ze haar vriend verschillende keren met een mes in de rug proberen steken. Het openbaar minsterie eist één jaar cel voor de feiten.

Veel slechter kunnen aflopen

Van het incident waren beelden gemaakt en pas na het zien van de camerabeelden, herinnerde ze zich terug dat ze haar vriend had proberen neer te steken. Het slachtoffer kon voorkomen dat het mes in zijn rug werd geplant maar hij kreeg wel een messteek in zijn bil. Het mes had een lemmet van 14,54 centimeter.

De vrouw wordt nu vervolgd voor slagen en verwondingen, maar de feiten hadden veel slechter kunnen aflopen, zegt het openbaar ministerie en vraagt een gevangenisstraf van 1 jaar. De advocate van de vrouw pleitte nog dat de vrouw na de steekpartij haar leven herpakt heeft. De twee vormen nog steeds een koppel. Het vonnis volgt op 21 juni.