21u36

Zware brand in discotheek La Rocca in Lier: branddeskundige aangesteld

De brand in discotheek La Rocca is onder controle, zo laat burgemeester Rik Verwaest (N-VA) weten. Vanmorgen was een donkere rookpluim van kilometersver boven danstempel langs de Antwerpsesteenweg in Lier. De brandweer kreeg rond 20 over 8 een oproep voor een zware brand. Verschillende ploegen kwamen ter plaatse. De schade aan het pand is enorm: het dak is volledig verwoest en ook het interieur is helemaal vernield.

Discotheek volledig in de as

Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand aanwezig in de discotheek. Al het personeel was al vertrokken. In de studio boven de discotheek waren drie personen aanwezig, waaronder bezieler Wim Van Ouytsel. Ze konden tijdig naar buiten vluchtten, maar hadden wel rook ingeademd. Hoe het vuur precies is ontstaan, wordt nog onderzocht. 

In februari kwam de discotheek nog in RTV_Vandaag omdat het geen vergunning had gekregen om te heropenen. Een keuringsattest van de brandweer ontbrak er nog. Intussen zou La Rocca na de inspectie van de brandweer groen licht gekregen hebben om te heropenen en ook de brandverzekering was in orde.

https://www.rtv.be/artikels/la-rocca-volgende-week-pas-open-nog-geen-goedkeuring-van-brandweer-a110725

Met Pasen was er normaal gezien nog een laatste dansavond. Nadien wordt de discotheek gesloopt en komt er een Jumbo supermarkt.

Foto's: Opmerkelijk de discotheek zou het komende Paasweekend een laatste keer opengaan, maar dat feestje zal nu niet doorgaan.