22u22

Zware brand in overslagstation IOK onder controle

In Beerse is maandagnamiddag brand uitgebroken in Milieubedrijf Beerse Oost aan Steenbakkersdam. Het ging om een afvalbrand in een overslagstation voor afval van intercommunale IOK. Hoe het vuur precies ontstaan is, is nog niet duidelijk. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De brandweer haalde onder meer water uit het nabijgelegen kanaal om de brand te blussen.

Het gaat om zo'n 800 ton niet-behandeld hout dat omstreeks 16.30 uur is beginnen te branden. Het hout ligt daar buiten opgeslagen om verder te worden getransporteerd.De rook dreef vooral af in de richting van Vosselaar en Turnhout maar was niet schadelijk voor de gezondheid. 

Dat bleek uit de eerste metingen van de brandweer. Het eerste opzet, de waardevolle bomen vrijwaren in het natuurgebied rondom de site, was ook gelukt, onder meer omdat er rechtstreeks water uit het vlakbijgelegen kanaal Dessel-Schoten werd gehaald.  De brandweermannen kregen het vuur onder controle, maar ze hadden maandagavond en -ochtend nog uren werk om de stapel uiteen te halen en grondig te blussen.  De brandweerkorpsen van Hoogstraten, Merksplas, Beerse en Turnhout kwamen allemaal ter plaatse. 

insluiten