2u26

Zwembad Nijlen heropent na twee jaar met gratis zwembeurt

Zwembad Nijlen is bijna klaar om te heropenen. De noodzakelijke herstellingen aan de kades rond het zwembad zijn klaar. De technische installaties worden momenteel opgestart en mits nog enkele kleine vervangingen is ook dat binnenkort helemaal in orde. Het is dan nog een kwestie van het op temperatuur brengen van het water en dan is het zwembad in Nijlen klaar voor de heropening. Die staat gepland voor maandag 2 augustus. En nog meer goed nieuws: heel de maand augustus kan er gratis worden gezwommen.

Twee jaar dicht

In augustus komt een einde aan een noodgedwongen sluiting van net geen twee jaar. Het zwembad, dat voor het eerst de deuren opende in 1977, begint dan aan een nieuw hoofdstuk. De herstellingen moeten in principe de levensduur van het gemeentelijke zwembad verlengen met 5 tot maximum 10 jaar. In die periode zal verder samen gewerkt worden met andere gemeentebesturen en eventuele andere partners om tot een gezamenlijke oplossing voor de langere termijn te komen. Tot het zover is, kan je dus opnieuw in het zwembad in Nijlen terecht. In de maand augustus zelfs helemaal gratis. 

Gratis zwemmen 

Je kan reserveren voor ofwel een blok in de voormiddag, in de namiddag of ’s avonds. Dat kan via www.nijlen.be/zwembad-nijlen  Er is per blok een maximum aantal zwemmers toegelaten. Voor wie niet online kan reserveren, worden er plaatsjes vrijgehouden. Aanmelden aan de balie is dan wel nodig.