Koning Filip reikt met de nationale feestdag in het vooruitzicht naar jaarlijkse gewoonte een reeks adellijke en burgerlijke titels uit aan verdienstelijke Belgen. De Mechelse Chef-kok Seppe Nobels wordt gedecoreerd als Commandeur in de Kroonorde.
Seppe Nobels wordt Commandeur in de Kroonorde
Seppe Nobels leerde het vak van chef-kok eerst aan de hotelschool van Koksijde en daarna in gerenommeerde restaurants in België en Frankrijk. Seppe Nobels was jarenlang bekend als chef-kok van een duurzaamegroenterestaurant in Antwerpen. Hij bouwt een stadsboerderij op het dak van het restaurant, met meer dan honderd soorten kruiden en groenten.
Opleiding nieuwkomers
In 2021 verkocht hij zijn restaurant en startte in Antwerpen een nieuw project. In restaurant Instroom biedt hij een opleidingstraject voor vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers. Samen koken ze gerechten die deze mensen hebben meegebracht naar Antwerpen.
Begin dit jaar startte hij een gelijkaardig project in ‘t Gasthuis in Mechelen. Ook hier biedt hij nieuwe Mechelaars en nieuwe Europeanen een gastronomisch opleidingstraject aan. Centraal hierin staan culinaire uitwisseling, sociale tewerkstelling en de rijkdom van de biologische Mechelse landbouw, de korte keten en de Bourgondische traditie van de stad.
In 2022 mocht Seppe Nobels ook al een Vlaams ereteken in ontvangst nemen.