Het Lierse chocoladebedrijf Gudrun komt met een opvallende nieuw chocholadeproduct op de markt. Het gebruikt daarvoor restproduct van de cacaovrucht. Bij de reguliere chocoladeproducten zoals bijvoorbeeld truffels of pralines wordt maar 30 procent van de cacoavrucht gebruikt, de resterende 70 procent wordt weggegooid. En bij Gudrun zijn ze er nu in geslaagd om die 70 procent toch te verwerken in een nieuw product, erg duurzaam dus.
Liers chocoladebedrijf lanceert nieuw product: "Recupereren ingrediënten die anders worden weggegooid"
din 28 Nov
“Met onze nieuwe Cacaofruit Bite hebben we een op en top Belgisch chocoladeproduct ontwikkeld dat niet alleen voor een smaakexplosie zorgt", zegt CEO Sofie De Lathouwer. "Met dit product tonen we ook dat we luisteren naar onze jongere doelgroepen die terecht aan de alarmbel trekken en heel bewust bezig zijn met de toekomst van onze planeet."
"Als we met z’n allen van chocolade willen blijven genieten, moeten we manieren vinden om op een slimmere manier met die planeet om te springen. Onze Cacaofruit Bite bewijst dat innovatie, smaak en duurzaamheid perfect hand in hand kunnen gaan.”
Foto: Gudrun Group