Spareribs
Een van de meest gegeerde stukken vlees van het varken zijn ongetwijfeld de spareribs. Om de perfecte spareribs te verkrijgen is het belangrijk om ze zorgvuldig te marineren en op voorhand te garen. Slow cooking is essentieel om het vlees mals te maken zodat het bijna van het bot valt.
Het varkenskroontje
Een exclusief stukje varkensvlees is het varkenskroontje, afkomstig uit de rug van het varken. Dit is een mager stuk vlees met een flinke band vet die gevormd wordt door het samenbinden van ribstukken. Het is populair voor feestelijke gelegenheden door de manier waarop je het kan serveren. Belangrijk voor de bereiding van varkenskroon is dat het vlees op kamertemperatuur moet zijn en dat het op voorhand goed gemarineerd wordt.
Bij Duroc de Kempen draait alles om kwaliteit, zorg en transparantie. Van geboorte tot slacht, Ann en Frank zorgen ervoor dat hun varkens goed verzorgd worden en dat proef je aan de kwaliteit van het varkensvlees. Of het nu gaat om spek, spiering, ham of spareribs, de producten van Duroc de Kempen staan garant voor een smaakvolle ervaring.