Ontdek de RTV-fietsroutes deze zomer op TV PLUS: “Fietsroute De Nekker”

din 4 Jun
© RTV

Vanaf volgende maand kan je de acht interactieve fietsroutes van RTV ontdekken in het nieuwe zomerprogramma Zomervuur op TV PLUS. TV PLUS-gezicht Anke Goergen legt onder meer fietsroute De Nekker af, langs Mechelen. Op haar tocht rijdt ze langs het Zennegat. Op 3 mei 1996 verdween daar de 2-jarige peuter Liam Vanden Brande. De jongen werd nooit teruggevonden.

Anke Goergen kruipt de hele zomer lang op haar fiets in het nieuwe TV-PLUS programma Zomervuur. Op acht interactieve fietsroutes door de Kempen en de regio Rivierenland rijdt ze langs plaatsen waar RTV ooit spraakmakend nieuws bracht. De 28-kilometerlange route De Nekker doorkruist Mechelen, met op knooppunt 94 het Zennegat.

De grootouders van Liam Vanden Brande woonden aan het Zennegat, waar de Zenne en het kanaal Leuven-Dijle bijeenkomen. De plek haalt het nieuws in 1996, want op 3 mei staat hun achterdeur open en blijkt dat hun kleinzoon die dan amper 2 jaar oud is, verdwenen is. Vele zoekacties leveren niets op. Ook vandaag, bijna 30 jaar na de verdwijning, is de jongen nooit teruggevonden. Omdat de woning dichtbij de sluis ligt, is verdrinking al die tijd een mogelijke denkpiste, al werd ontvoering ook nooit uitgesloten.

Het zomerprogramma Zomervuur waarin alle acht RTV-fietsroutes met hun verhalen aan bod komen, is vanaf 6 juli te bekijken op TV PLUS.