Actiecomité in Mechelen Zuid is boos: "Wij zijn buitenspel gezet"

din 4 Jun

Na een procedureslag van 7 jaar heeft Plopsaqua dan toch een vergunning beet voor de bouw van een waterpretpark in Mechelen-Zuid. Na adviezen van tientallen instanties geeft de stad nu officieel toestemming voor het complex. De voorbereidende werken starten al in september. Over iets meer dan 2 jaar moet het zwembad open gaan. Tegen de vergunning is nog wel beroep mogelijk.

Bij het actiecomité Groene Buffer Mechelen Zuid, dat al jaren protesteert tegen het waterpretpark, zijn ze boos dat de stad nu vlak voor de verkiezingen een vergunning heeft afgeleverd. Volgens de actievoerders is er te weinig gedaan met de ruim 700 bezwaarschriften tegen het complex. De actiegroep gaat dan ook in beroep tegen de vergunning.

Actiecomité Groene Buffer Mechelen Zuid, buren en natuurliefhebbers zagen de komst van de zwembaden niet zien zitten en verzamelden individuele bezwaren. Twee keer diende Plopsa een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Maar nu heeft de stad dan toch een vergunning verleend voor het zwembadencomplex. De actievoerders voelen zich buitenspel gezet.