Neteland wapent zich voor de toekomst

don 30 Nov
De lokale besturen van Herentals, Herenthout, Vorselaar, Olen, Grobbendonk van het samenwerkingsverband Neteland willen zich wapenen voor de toekomst. Van bij de oprichting van Neteland is het altijd zaak geweest om als gemeenten en regio altijd vooruit te kijken en proactief te handelen als het gaat over bestuurskracht. Als er in de toekomst door de Vlaamse overheid meer gestuurd wordt inzake schaalvergroting of fusie, dan zal Neteland alvast klaar zijn. Daarvoor werd een ambitieus actieplan opgemaakt.

De voorbije weken moesten de gemeenten van het samenwerkingsverband Netelandeen toekomstvisie ontwikkelen en keuzes maken voor de toekomst. Neteland Moet zich wapenen voor de toekomst en ook een antwoord bieden op de kwetsbaarheden die nu nog aanwezig zijn: bv. de workload, het feit dat een aantal mensen voluntaristisch heel veel Neteland-werk opnemen bovenop hun reguliere taken, de nog niet-afgestemde ICT-omgeving, enz. Daarom werd alvast een ambitieus actieplan opgemaakt om de toekomst te omarmen en Neteland nog te versterken.

 

Actieplan

Om de dagelijkse werking van Neteland te coördineren wordt een coördinator aangesteld. Er wordt ook werk gemaakt van een ééngemaakte ICT-omgeving. Dat maakt het voor de bijna 30 Neteland-medewerkers van het samenwerkingsverband Neteland eenvoudiger om op de vijf locaties te werken. Ook voor alle andere medewerkers van de gemeenten is dit een grote stap vooruit.

Neteland is ook ingeschakeld in een netwerk met externe partners. Zo is er een charter met UNIZO en VOKA en werkt het op een sterke manier samen met haar 37 scholen in het scholenplatform. Het STEM-partnerschap maakt de verbinding tussen ondernemers en onderwijs … En er wordt ook geïnvesteerd in een aanspreekpunt voor economie en onderwijs (incl. STEM).

Op basis van alle ambities werd een budget voor 2024 voorbereid dat woensdagavond door de raad van bestuur van Neteland werd goedgekeurd.

Foto: archief RTV