Herenthoutse kok brengt boek uit met favoriete recepten van wereldsterren

maa 26 Jun 2023
Na twee decennia achter de schermen serveert de Herenthoutse chef-kok zijn eerste kookboek met tapasrecepten en culinaire achtergrondinformatie. Tussen de recepten door trakteert Herenthoutenaar Peter Cambré op enkele exclusieve keukengeheimen en Tour-verhalen over koken voor Bruce Springsteen, U2, Helmut Lotti en bekende wielrenners.

Cambré maakte zelf maar liefst 10 jaar gerechten voor wereldvedetten en wielerhelden. Hij heeft inmiddels al een bijzondere tijd van toeren met artiesten en wielrenners achter de rug. Tijdens de Ronde van Spanje verloor de chef zijn hart aan tapas. ‘Spanje is mijn favoriete reisbestemming, dus ik kookte sowieso vaak Spaans.’ Tijdens de Vuelta werkte hij ook samen met Spaanse collega’s.

In 2013 ten slotte opende hij in Herenthout het tapasrestaurant La Taperia en nu is er dus het boek over zijn liefde voor tapas : “Tour de tapas”.